Už vloni byly vesnické zabíjačky na městských tržištích velkým hitem. A pražané dokázali, že je o ně velký zájem. Naši nejlepší řezníci a uzenáři, kteří nabízejí na tržištích během roku ty nejlepší kousky ze své produkce, byli pečlivě vybráni, aby mohli připravit pro vás tu nejlepší domácí zabíjačku.
Rigidní zastánci práv zvířat mohou být klidní, protože pobíhat čuníka nikdo na tržišti neuvidí, ale určitě potěšíme gourmety, protože výsledné pochoutky budou tradiční a poctivé. A jelikož byla často zabíjačka na vesnicích i příležitostí k setkání rodinné sešlosti a přátel, přáli bychom si, aby se i u těch našich sešli kamarádi, sousedé i náhodní hosté.
A co vás čeká? Domácí jitrničky, kroupová i žemlová jelítka, tlačenka světlá i tmavá, prejty, sulc a teplá kuchyně – zabíjačkový guláš, ovarové kolínko a kroupová černá polévka. Křenu, hořčice, vejmrdy a dobrého chleba nepočítaně. Pro zpestření a pro pravé labužníky budou naši řezníci na grilu opékat jitrničky, jelítka a klobásy.
Splachovat můžete rožnovským kvasnicovým pivem Radhošť (11) anebo Rothschild (13), případně rakovnickým Bakalářem (11) anebo (12), která budou připravena na čepu.
A kdy? V sobotu 26. 11. na tržišti Náplavka (od 10:00 do vyprodání zásob).