S tradicí a bez éček
V Jaroměřické mlékárně se tvaroh vyrábí už od roku 1937. Podobně jako tenkrát se tu i dnes připravuje tradičními postupy a výhradně z kvalitních domácích surovin. Stejně jako naprostá většina výrobků z Jaroměřické mlékárny, neobsahuje žádné konzervanty, umělá barviva, sladidla ani jiná nežádoucí „éčka“. Více na
www.mlekarna.cz
Lehký ale sytý
Jaroměřický měkký tvaroh je nepostradatelnou složkou redukčních diet ale i výživy sportovců a dalších osob s vysokými nutričními nároky. Obsahuje pouze 0,5 g tuku na 100 g. Pokrmy, které z něj připravíte, ponechává lehké, nezatížené zbytečnými kaloriemi. Přitom i tento tvaroh s nízkým obsahem tuku dokáže velmi dobře zasytit a na několik hodin zahnat hlad.
Tvarohový den
S tvarohem můžete vstávat i usínat. Podle odborníků je k snídani lepší než jogurt, který má až třikrát méně bílkovin, a poslouží vašemu zdraví víc než tučné máslo či tavené sýry, z nichž naše tělo špatně získává vápník. Svačina v podobě tvarohové pomazánky určitě nemá chybu a na oběd či večeři si můžete pochutnat třeba na mase či zelenině zapečené s tvarohovým dipem. Čím tvaroh dochutit? Vyzkoušejte kombinaci se skořicí, medem, pažitkou, paprikou, bazalkou či kořením na gyros. Tvaroh je vynikající teplý i studený. Uvidíte, že tvaroh vám hned tak nezevšední.
Nenahraditelný tvaroh
Nahradit tvaroh v jídelníčku je téměř nemožné. Proč? Je mimořádným zdrojem dobře stravitelných bílkovin, které jsou nezbytné pro růst svalové hmoty, a přitom má nízkou energetickou hodnotu. (Jaroměřický měkký tvaroh má pouze 87 kcal na 100 g.) Navíc bílkoviny tvarohu představují směs důležitých aminokyselin. Do svého jídelníčku by měli tvaroh zařadit nejen děti a sportovci, ale i ženy po čtyřicítce, které jsou ohroženy osteoporózou.
Doporučená cena Jaroměřického měkkého tvarohu je 21 Kč.